Търсене в този блог

сряда, 22 юни 2011 г.

Начало

От персийски "Маг" означава "Мъдрец", а думата "Магия" - "Върховна мъдрост". Сама по себе си магията е енергия - позитивна или негативна енергия, създадена и пренасочена към някого или нещо. Магията няма форма или образ, може да бъде предметна или безпредметна. Даден предмет не може да бъде магия, той е само носителят на тази енергия, а с неговото унищожаване не се разваля магията. Тази енергия се дели на два основни вида - бяла и черна. Основната разлика между тях се състои в това, че бялата магия не подчинява, тя действа като катализатор и предразполага. Тя събужда чувства у някого или ускорява дадено събитие, без вредни последствия. Ако човека за когото се прави не е предразположен или събитието, което искаме да предизвикаме физически няма как да се получи, то тя просто не действа и всичко си продължава по старо му. Бялата магия не наврежда тъй като тя се съобразява със свободния избор на човека. При нея се работи предимно с природната енергия и Божествените сили. При черната магия е точно обратното. Тя подчинява човек или събития на волята и чувствата на този, който я прави. При нея също се работи с природните сили, но най-често с тъмни духове, демони или духове на мъртавци. Тя въздейства върху психиката на човека, подтиска способността за ясно мислене и преценка, отслабва волята и организма на жертвата превръщайки го в мекотело, което е послушна играчка в нечии ръце. Това не означава, че има черна магия само за да се сътвори някакво зло или да се навреди на някого. Има черни магии и за добро - за здраве, любов, пари, късмет и т.н.
И двата вида магия са силни. Силата и времето им на действие обаче зависи от конкретните ритуали. Има магия за всичко. Тя може да се прави от всеки, без значение от възраст, пол, раса, нужно е единствено да се усвоят съответните техники.




keywords: ясновидство, магия, лечение, окултизъм, ритуали, гадаене, талисмани, амулети, заклинания, номерология, хороскопи, чародейство, руни, нетрадиционна медицина, медицина, здраве, красота, обучение, хороскоп, окултен, вещарство, бяла магия, черна магия, любовна магия, проклятие, медиум, помощ, таро, восъколеене, мадам ленорман, карти, рейки, и дзин, сънища, тълкуване